Fietsveiligheid

Het dashboard Verkeersongevallen biedt een overzicht aan kerncijfers in statistiek en kaart met gegevens over geverbaliseerde verkeersongevallen sinds 2015 in de Provincie Antwerpen.

De Fietsbarometer van provincie Antwerpen brengt de veiligheid, het comfort en het gebruik van de fietsroutes op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk (BFF) in gemeenten en steden van de provincie in kaart. Selectie op de fietsongevallen. Meer info vind je hier.

De resultaten van dit Pilootproject in Bornem tonen o.a. waar en wanneer bijna-ongevallen op een gevaarlijk kruispunt plaatsvonden. Deze AI/ML techniek laat toe om op basis van data het kruispunt gericht aan te pakken. Hier vind je de evaluatie naar de bruikbaarheid en zin van 3D camera onderzoek voor verkeersmonitoring. Achterliggende data vind je hier.

Deze barometer biedt je een overzicht van de recentste evolutie van het aantal letselongevallen en slachtoffers op de Belgische wegen.

De Cycle Data Hub verzamelt fietsdatalinks over het hele noordzeegebied. Je kan de links bekijken en ook zelf nuttige fietsdatalinks toevoegen.